2011 | Dinie Niniey :)

10 Perkara Tentang Perempuan

  • Bila orang perempuan kata dia tengah sedih tapi tak keluar air mata, it means dia menangis dalam hati.
  • Apabila si gadis jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa difikiran walaupun ketika bersama atau keluar dengan lelaki lain.
  • Sebuah SENYUMAN memberikan seribu erti bagi si gadis. So jangan senyum sembarangan okey!
  • Ex-boyfriend akan selalu berada difikiran tapi lelaki yang dicintai sekarang berada di tempat paling ISTIMEWA di hatinya.
  • Perempuan mudah jatuh hati pada lelaki yang sering memberi perhatian dan berbuat baik kepada nya.
  • Salah satu fakta yang paling menarik tentang perempuan ialah mereka semua DRAMA QUEEN. Ini kerana perempuan lebih cenderung menggunakan emosi berbanding akal.
  • Emosi perempuan akan berubah apabila datang bulan. Jadi jangan terkejut bagi anda yang baru bercouple, kekasih anda tiba-tiba berubah daripada seorang yang lemah lembut namun berubah jadi hulk =P
  • Jika si lelaki keluar bersama dengan kawan-kawan perempuan, lelaki perlu pandai menjaga tingkah laku. Takut pula nanti kekasih hati cemburu.
  • Teman baik sahaja tahu apa yang perempuan alami.
  • Fakta yang paling penting ialah perempuan lebih mementingkan cinta daripada perhubungan seks. Perempuan boleh hidup tanpa seks, tetapi lelaki boleh ke???

    Lelaki-lelaki kat luar sana tu, jangan lupa baca ni okeyy :)

    Ceqq bangga jadi orang perempuan. HAHA


    Lots of love,
    Dinie Niniey Mainimo :] 

    THANKS FOR READING :)

    Tanda-Tanda Lelaki Merajuk

    Amboi,lelaki zaman sekarang ni pun dah pandai merajuk ! Mengalahkan perempuan. Sampaikan si perempuan tu kena pujuk. Itu pun memakan masa berhari-hari. Pffftttt, why? Jom baca nie .


    Tanda-Tanda Lelaki Merajuk


    Masam muka
     > Dia baru lepas makan buah limau masam yang dah kena peram sebulan kot 


    Diam macam orang BISU !
     > Si BF tu sakit gigi or mulut kot , sebab tu dia tak bercakap langsung

    Buat tak endah atau dalam bahasa kasaq nya buat BODOH 
     > Mungkin si BF tu selalu sangat buatt pandai , so apa salahnya buat bodoh pulak. HAHA!

    Tak reply SMS atau jawab call
     > Credit tamat tempoh la tu , kononnya lah kan -..-

    Text paling PENDEK,RINGKAS,PADAT !
     > Panjang-panjang bukan nya baca pun. Maybe..

    OFF handphone
     > Habis bateri kot , tak pun handphone jatuh dalam lubang tandas.. HAHAHA !


    Mudah terasa
     > Biasa lah tu , nak manja-manja konon . Alahai ;)


    Buat perkara yang perempuan tak suka !
     > Ini sudah tahap IMPAK MAKSIMA . Diorang sanggup buat apa saja . Merokok serupa setahun tak pernah jumpa rokok . Menggatal dengan perempuan lain ! MARABAHAYA ni .


    Jawapan standard orang lelaki : " Lelaki pun ada perasaan jugak, jangan ingat perempuan je boleh merajuk. Perempuan pun kena ambil tahu juga tentang perasaan lelaki. " 

     Tapi walau apa pun , manusia ni lain cara lain ragam dia. So girls beware okay ! Guys pulak jangan merajuk lelama . Hehe >.<

    Peace no War !
    Mainimo

    THANKS FOR READING :)

    miss webbie ;)

    1 august 2011

    assalamualaikum stalker :)
    dah berhabuk blog aku ni, maklum lah sibuk kata kan ..
    HEEEE ~~~
    hari ni bermulah hari baru untuk bulan Ogos
    menyambut bulan Ramadhan al Mubarak 
    for those Muslim jangan tinggal puasa okeyy ? 
    jangan sampai terkantoi pulak! -..-

    soft skills EXAMINATION
    finally, habis jugak exam
    so,kita enjoyy !! 
    memang terbaik lah tembak menembak jawapan tadi
    apa pon tak boleh...

    spending time at UMP library
    apa function aku kat sini ?
    4 orang perempuan AD14
    nak mention nama diorang ? boleh jep :)
    bila perut tengah lapar, otak pon dah kosong, apa lagi ..
    ber-webcam lah kami
    HAHA ! datang library semata-mata untuk ber-webcam bukan nya nak baca buku
    *ada air-cond pulak kat sini -.-"

    here's the photo of us 



    si gadis berbaju kurung merah tengah sumbat masa ni , HAHA

    THANKS FOR READING :)

    we are UMPians ^__^


    dino , aqilah , bihah , syakira
    mereka lah kawan saya
    susah senang kami bersama
    love you guys

    THANKS FOR READING :)

    bye-2 PETRONAS ;(

    28 may 2011
    tamat lah sudah kerjaya saya
    haihh , rasa sekejap je masa berlalu
    kak nad , kak dhila , abg salam , kak ira , zulaikha , najwa , dinie (kembar) 
    i will miss you guys !
    sempat belanja diorang aiskrim Cornetto jek ;P


    THANKS FOR READING :)

    COUNTING DAYS ;(

    bulan lima pon dah nak habis , welcome JUN ..
    aku bakal meninggalkan gelaran sebagai wanita bekerjaya
    minggu ni !
    hmmm ;(

    ;) pahang oh pahang , tunggu aku tau .. 

    THANKS FOR READING :)

    kenapa dengan pipi saya ??

    hari ni aku pergi sekolah dengan amirah . aku yang mintak dia temankan . *sayang kamu mira ♥

    sebelum mem'blah'kan diri untuk sambung belajar , aku nak jumpa cikgu-2 yang rapat dengan aku la kan . aku jumpa cikgu nasir . borak-2 dengan dia . sempat lagi tu die suruh kitorang add FB dia . hehe . baiklah cikgu , nanti saya add ye :)

    cikgu nasir : asal pipi kau ?
    saya : kenape ? sambil pandang-2 amirah .
    cikgu nasir : pipi kau penuh ar , dulu aku tengok tak macam ni pon .
    saya : saya dah gemok cikgu ;)

    HAHAHA , gelak gelak je . then cikgu pon minta maaf selama ni kalau die ade mengutuk kitorang n so whatever . ye cikgu , saya maafkan . cikgu maafkan saya jugak tau , sebab selama nie kitorang selalu gak cakap-2 pasal cikgu . heeeee

    then , before balik sempat jugak jumpa cikgu hanita . my lovely BM teacher . saya SAYANG gila kat cikgu ! salam n peluk cikgu tadi . saya rasa nak nangis je tau tak . *cikgu pon sama kan ? hehe

    tu je aku nak bagitahu , pape pon doakan saya berjaya okeyy :)



    us with cikgu nasir 

    pipi aku penuh ?? tembam seyhh . haha

    THANKS FOR READING :)

    selamat hari guru

    16 MEI 2011

    SELAMAT HARI GURU 
    terima kasih kepada semua cikgu yang dah banyak bagi tunjuk ajar kat saya
    tanpa cikgu siapa lah saya sekarang :)
    12 tahun menggelarkan diri sebagai pelajar sekolah
    termasuk lah tadika , hehe

    antara cikgu yang aku ingat sampai sekarang 

    SK KEPONG (FRIM)

    cikgu normilah , maths teacher
    cikgu salmah , sc teacher

    SMK KEPONG

    cikgu nasir ♥ , maths n add maths teacher
    cikgu nordin 
    cikgu suria , bio teacher * my FAV subject
    sir amiruddin , my only physics master
    cikgu hanita , bm saya A taw cikgu (POYO)

    banyak lagi nama cikgu yang aku nak tulis , tapi banyak sangat lah ..

    last but not least , terima kasih daun keladi cikgu . saya SAYANG cikgu-2 semua .. ♥


    THANKS FOR READING :)

    PAHANG , here i come .


    Tawaran Kemasukan Ke Universiti Malaysia Pahang .

            Program Pengajian   : Diploma Kejuruteraan Awam
            Fakulti                     : Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam
            Tempat pendaftaran : Universiti Malaysia Pahang , Kampus Gambang

    wahhh , tak sangka pulak aku boleh dapat course ni . 
    sebab first choice aku teknologi makmal perubatan . 
    gilo ah . tup tup dapat engineering . 
    alamatnye , terpakse la aku turun gi tapak pembinaan tu semua . menjemurkan diri di bawah panas terik . HAHA ! ape pon boleh . 
    pendaftaran 1 Jun nie . tinggal lagi 3 minggu jek .
     sedih :( ... tak dapat jumpe orang orang yang aku sayang dahh .
     rindu kat mama , abah , abby , aiman , semua lah yang rapat dengan aku .
     especially , my only BRO , DAIYAN ASYRAF aka DYAN VIXSES . 
    *konon nama glamor katanye* .
    rindu nak gaduh dengan kau adek !! 

    p/s : i think i wanna give something to them before im leaving . sabaq tau adek .

    THANKS FOR READING :)

    BIEBER FEVER




    21 APRIL 2011
    aku , aiman , syakirah , kak dila
    kitorang tengok movie nie kottt
    BEST gilak tauk !!
    we love justin bieber 
    you're CUTE ..
    supra hang lawa doe 
    ngeeeee ;)



    THANKS FOR READING :)

    kari yang mengerikan !

    otak terkeluar ??
    korang pernah tengok tak ?
    aku tak pernah tengok pon , dalam gambar je ade lahh
    perhhhh , SERAMMM .....
    aku buka satu blog ni , sebab nama blog dia unik 
    aku tak sangka pula tu blog seram
    nak tengok blog tu klik sini KARI NGERI BLOG
    nama pun KARI NGERI , ingatkan kari yang kita makan tiap2 hari tu
    tengok punye tengok blog tu
    hilang selera aku nak makan , tidur pun terbayang blog tu !
    kalau korang berani cuba la buka blog tu . HAHA
    aku suka sebenarnya tengok blog tu , banyak gambar yang MENARIK 


    PERHATIAN !!!
                           BLOG TERSEBUT HANYA SESUAI BAGI MEREKA YANG BERUSIA 18 TAHUN KE ATAS ! KANDUNGAN BLOG TERSEBUT TERSANGAT LAH EKSTREM ! BAGI SESIAPA YANG ADA SAKIT JANTUNG TU TAK PAYAH LAH TENGOK ...

    THANKS FOR READING :)

    tawaran sambung belajaq

    hello readers . comel lah korang hari nie ... :P

    minggu lepas aku dapat satu surat nie . aku ingat kan surat dari peminat  , rupanya bukan . haiyooo , perasan macam artis je aku neh . HAHA ! aku dapat tawaran sambung belajar kat KATPM . aku baru pertama kali tahu pasal kolej nie . ape daaaa .. jauh jugak kolej tu , dekat PERLIS sinun . aku dapat tawaran tuk diploma farmasi . memang aku minat la kan . tapi nak buat macam mana , abah tak bagi . because tu kolej swasta . -______-

    so terpaksa lah aku tunggu tawaran dari UiTM . kalau dapat dekat Puncak Alam memang terbaik ahh . dekat situ jek ade Fakulti Sains Kesihatan . rasanya lah .. lagipun tempat tu bukan jauh sangat dengan tempat aku . hahaha . nampak sangat aku tak boleh duduk jauh dengan parents aku .

    nak tak nak , aku kena tunggu tawaran dari mana-2 uni yang aku dah apply hari tu . kalau dapat yang dekat-2 lagi bagus . heeee

    P/S : aku bukan anak manje okey ! :P

    THANKS FOR READING :)

    I am who I am :)


    Hai awak-awak yang comel .
    Nak kenal tak Dinie ni siapa ?
    Haaa, baca nie okayy :)

    • Pemalu , tapi suka cakap kasar + kesat
    • Suka loya buruk kadang-2 blurr sikit .
    • Selalu kena buli . lagi-2 dengan cikgu rengga , rooban ! rinduuu :(
    • gembeng (kuat menangis) bila di marah or di buli 
    • KETEGAQ , BEBAL , DEGIL , memberontak dalam diam
    • Tak suka dress up macam keperempuanan sangat
    • Kuat berangan . dah macam angan-2 mat jenin jek
    • Wajib tidur dengan ELMO (anak aku tu ! HAHA)
    • Wajib makan cheezy wedges . dah jadi habit sekarang
    • Kawan ayah pernah cakap aku ni suka nyanyi dari kecik
    • Hobi aku nyanyi depan cermin . *nasib baik cermin tu tak pecah* HAHA
    • Selalu pegang kepala , PELIK . tak tahu kenapa .
    • Takut tikus !
    • I'm not a morning person okeyy
    • Jangan kacau family or orang yang aku sayang . nanti aku karate korang !
    • Tak matang . sebab ?? aku ni macam budak-2 .. hahaha :D
    • Suka sakitkan hati orang lain =='
    • Tak suka cakap I LOVE YOU * jelly~~ *
    • Happy go lucky person
    • Dulu sangat takut dengan kucing , but now aku dah berani pegang kucing :)
    • Mudah terasa tapi tak suka menunjukkan perasaan sebenar 
    • Tak boleh minum susu , yekkkkk 
    • CENGEI aka garang !

    tu jela kot yang korang perlu tahu tentang aku .
    heee  ;)
    Saya sangat sangat kuat makan ! Mama and abah cakap saya ni bela HANTU RAYA kot . HAHA


    THANKS FOR READING :)

    i heart ELMO


    suka ELMO sangat sangat .
    COMEL macam aku ... HAHA ! *PERASAN*

    THANKS FOR READING :)

    ada apa pada NAMA ..


    dinie amni binti mahamud

    nampak tak nama kat atas tu ? haa , tu lah nama sebenar aku < NINIEY > . sedap ke nama aku nie ? ofcoz lah kan , penat  mak bapak aku cari nama tuk aku . HEHE . ada apa pada nama aku nie ?? nak tahu , pakat mai baca ramai2 naa .....

    D > pendiam , bercakap bila perlu , sopan ( yeke ? aku nie dah lah BRUTAL ) , berdisiplin , kuat kerja
     > suka pendam perasaan/masalah , mudah rasa curiga/cemburu , suka nangis (HAHA!)
    N > baik hati (ofcoz lah kan) , rapi pakaian , suka tolong orang (tapi orang tak nak tolong aku pon) , mudah sedih , kurang percaya diri
    I > [ sila rujuk statement di atas ]
    E > pandai (result tak TOP mana pon) , periang bila hati senang (sengal,giler,lawak,otak masuk air) , suka diam diri bila gundah atau buat orang lain terluka .

    A > ramah (dengan orang yg rapat SAHAJA) , murah senyuman (SEDEKAH) , pandai sesuaikan diri dalam pergaulan dan cerdas
    M > mudah rasa hati (kena marah sikit pon dah touching) , mudah keluarkan kata2 pedas bila marah tapi mudah reda ( TEPAT sekali ! suka cakap F*** , B*** , mcm2 ada . HAHA !)
    N > [ ingat aku rajin sangat ke nak tulis banyak2 kali ]
    I > [ baca kat atas sinun ]

    semua kenyataan di atas MEMANG benar , tepat lak tu . sesiapa yang baru nak kenal aku , nie semua character aku . so faham2 lah ye . ngeeee ~


    THANKS FOR READING :)

    EARTH HOUR 2011


    26 MARCH 2011 , Saturday
    8:30-9.30 pm
    60 minutes ONLY !
    please open your kind heart and support this campaign .
    turn off the lights and any electrical appliances .

    have a sweet memory in DARK . can we live without lights , TV ??

    HAHA !

    WE CAN SAVE THE WORLD :)

    THANKS FOR READING :)

    SUKA result aku neh =,=

    tak sia - sia aku belajar selama nie . mase tingkatan 4 aku memang study main-main ! bila masuk tingkatan 5 baru aku serius sikit . tak sangka aku dapat keputusan yang boleh dikatakan membanggakan aku jugak lah . nak tahu aku dapat berapa ? aku dapat 5A , 4B , 1C . tak sehebat korang semua . ape yang C ? BIOLOGY ! hah , subjek yang paling aku suka lah kan . tapi nak buat macam mana , nasi dah jadi bubur . aku redha jela . yang penting aku happy  :)

    kepada kawan-kawan aku yang dapat result cemerlang tu , TAHNIAH k . korang memang gempak ! aku bangga ade kawan pandai-pandai macam korang . HAHA :D
    THANKS FOR READING :)

    sayang

    setiap malam aku terbayang-bayang
    wajah dirimu yang aku sayang-sayang
    hanya padamu tempat aku mengadu
    tapi kau meninggalkan aku
    tergamak kau buat aku begini
    sedang kau tahu ku amat menyintai
    apakah ini salah silap diriku
    ooo, sayangku .
    hati ini bagai ditusuk duri
    air mataku berlinangan di pipi
    pabila terimbas kembali
    kenangan indah di waktu kala ..

    THANKS FOR READING :)

    love him !!! ngeeeee ;)



    zahiril adzim ! i love you lah .. dengar tak ?? HEHE

    kachak kot mamat nie . sebab tu aku minat kat die . ngeee  . tak de lah . aku suka kot tengok die nie berlakon . best ! suka gilak tauk .

    aku cume nak bagitahu yang aku minat giler kat die nie .. tu je .. :D

    THANKS FOR READING :)

    jom join FACEBLOG :D

    hello bloggers ! aku nk story sikit pasal  FACEBLOG . ade orang cakap faceblog lagi laju kot daripada facebook . woww !! thats awesome . HAHA ! so aku pon nak join sekali ar . (semua benda aku nak join) HAHA !

    SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
    TERIMA KASIH


    korang pon jangan lupa join jugak tau . join jangan tak join . HAHA :D

    THANKS FOR READING :)

    grr !!



    BACK OFF FUCKER !!



    KAU BOLEH BERAMBUS TAK ?? 

    THANKS FOR READING :)

    i want it !!! :D


    aku nak fixie macam dalam pic nih .. HUHU . entah sejak bila aku minat kat benda neh . nak fixie !! nak jugak . mama , abah , adek adek . belikan nie untuk akak bolehh ??? *buad muka welfare macam mintak kaki* : D . HAHA . gedik sial aku nie . tak kisah lah , yang penting aku nak jugak .

    hah ! ade budak neh tanye aku nak hadiah ape if result spm aku gempak . so , mr A . saye nak fixie bolehh ?? kalau aku dapat 11A , kau kena belikan . tau ! *padahal aku amik 10 je*

    kalau ade sape sape belikan nie tuk aku , memang sayang kau lebih ar . HAHA
    THANKS FOR READING :)

    malam yang paling SENGAL -___-

    namapak title kat atas neh ? MALAM ? haa , jangan fikir benda lain doe . al kisah nye begini . aku chat dgn dua ekor nyet neh . aku pakat dgn sekor tuh 'A' (bukan name sebenar) nak pakai same default pic kat fb , then yang lagi sekor tuh 'Z' (bukan name sebenar)  jeles pulak . HAHA . pasto Z pakai pic aku as die punye default . bikin malu kaum je lah kau nie .. *bak kata A* . A semakin panas dan berang . die nak balas balik kat aku dengan Z . aku tak tahu nak sokong sape . A ke Z ? masing masing suruh aku buad yang same . HAHA . lantak ah kan . adek aku lagi penting KODD .. aku dengan Z dah ready nak berperang dengan A . tak sabar ouh . HAHA . so now , default pic aku adalah pic Z . aku dah bertukar jantina dengan die . jangan terkejut . cheers (^ ^ )V

    nie default pic aku yang same dengan A . comel tak ?? HAHA
    eh , A !! nanti kita pakat pakai default pic sama sama nak ? sayang kau lah kawan . ngeee
    THANKS FOR READING :)

    WARNA bongkar watak

    kita mesti ade suka kan sesuatu warna . betol tak ? aku pon ade suka kan beberape warna . aku suka warna merah , hitam , putih , pink !! petang tadi aku bace satu majalah nie , then aku baca lah pasal tajuk ni . ' warna bongkar watak ' . warna warna ni semua mengambarkan watak seseorang . MENARIK kan ?? so aku pon nak share lah jugak dengan korang .. ^^

    warna merah - kamu sangat berwibawa dan juga sangat senang melindungi orang yang lemah . walau sering kali bergaul dan bercanda tapi kamu mampu menahan diri . banyak orang mengatakan cinta , tapi kamu selalu berfikir dan berfikir lagi . kamu termasuk dalam golongan yang sukar untuk jatuh cinta .

    warna hitam - kamu merupakan golongan yang sangat lincah dalam hal-hal tertentu saja . jika berada dalam kumpulan yang tidak disukai , maka kamu akan menjadi murung . kamu selalu tampil menarek , rapi , cukup ramai yang berusaha mengejar dan merebut cinta kamu .

    warna putih - ramai orang yang mengagumi kamu kerana sifat anggun , sifat idealis ,serta nilai moral kamu yang teramat tinggi . kamu adalah golongan yang tak pernah angkuh , senang menolong sesiapa saja yang memerlukan bantuan kamu .


    warna ungu - sifat keperibadian kamu benar-benar luar biasa . selalu optimis dalam menghadapi masa depan dan kamu tidak pernah ragu-ragu . apa yang diikerjakan kamu adalah yang terbaik . kamu pandai dalam mengikuti perkembangan zaman . dalam hal percintaan pula , hanya mereka yang kuat mental saja yang mampu mendekati dan menjadi sahabatmu .

    warna hijau - jika kamu memilih hijau , maka kamu adalah golongan yang sangat romantik , menyukai keindahan , menyenangi alam sekitar dengan udara yang sejuk . kamu adalah seorang yang selalu berpegang kepada prinsip . dalam hal bercinta kamu mengidam-idamkan calon teman hidup yang mampu bertoleransi dan dapat dipercayai .

    warna biru - kamu biasanya termasuk dalam gologan yang pemurung , tetapi selalu menyenangkan dan selalu bertindak pasif dalam segala hal . selalu mengharapkan kedamaian dan ketenangan . kamu memiliki kesulitan dalam pergaulan . begitu juga dalam bercinta kerana kamu sering menyembunyikan perasaan .

    warna kuning - kamu memiliki sikap optimis . kamu adalah jenis yang periang dan senang bergaul , tidak memiliki penampilan yang sukar untuk didekati . sifat tolong-menolong selalu ada dalam diri kamu , kerana menolong merupakan suatu kewajiban mutlak bagi kamu . kamu adalah orang yang tidak pernah merendahkan sesiapa pun , walaupun seseorang itu agak lembap .

    rase rase nye , ade tak ciri ciri ni semua kat korang based on korang punye fav colour lah .. aku rase aku punye ade kot , same sikit . SIKIT je . HAHA : D
    THANKS FOR READING :)

    rEsulT sPm ^.^

    pejam celik pejam celik , now dah masok bulan 3 . rase macam kejap je masa berlalu . haa , tak lama lagi result SPM pon nak keluar . habis lah kepada semua SPM victim . sedia atau tidak , bolos saja pintu sekolah nanty ! HAHA ! maybe minggu depan kot result keluar . agak cuak + takod + gabra dan macam macam lagy lah . tak dapat nak di ungkapkan . tapi aku buad relax jek . buad ape nak fikir pasal tuh semua . ' lambad ' lagy . percaye tak yang aku sendiri dah lame tak tengok kalender ? punye lah semangat kan . ape nak jadi dengan kau nie . tak amik tahu langsung tentang isu semasa . especially tentang result SPM neh . orang lain yang tak amik SPM pulak lebih lebih . cuak mengalahkan kita yg amik SPM . hahahaha :D . mama ! mama tak payah la risau sangat k . akak okeyy . kalau mama berdebar debar , akak lagy lah macam nak gugur jantung neh . *dahsyat tak ayat aku* . mama tolong doakan akak yang terbaik okey . harap harap aku boleh dapat keputusan cemerlang n boleh bangge kan my parents . untuk korang pon sape sape yang amik SPM last year , aku wish korang good luck ! chaiyok chaiyok ! :)
    THANKS FOR READING :)

    hApPy birthdAy budAk :D



    kachak tak budak neh ?? HAHA !! dah besar panjang pon kau ye budak ! sory dek , lambad post . birthday kau 1hb 3 kan . tapi hari nie dah masuk 2hb . kau tahu jela , akak nie kan bzy . HAHA . hari demi hari , tahun demi tahun . kamu makin tua DYAN ! hope kau happy always and please don't create any problem anymore . even kau ade saketkan aty aku , tapi aku tetap sayang kau adek . *keikhlasan ragu2* . tahun depan SPM kan ? so study lah betol betol . jangan ingat this year kau punye honey moon year ! tak ade makne nye . rajin rajin kan tangan tuh buad homework keh ? adek akak nie memang rajin kan . sory lah budak . akak tak ade present nak bagy kat kau . maklum lah duet dah banyak simpan kat bank . rase sayang nak keluarkan . hahahaha . tapi akak akan bagy kau sumthing special . nak tahu ape ? KASIH SAYANG lah .so hargailah aku nie as ur sister okeyy :) .

    happy birthday daiyan asyraf . semoge  umur kau panjang and semoge kau semakin 'kachak' ! :)
    THANKS FOR READING :)

    kAwAn sElAmE-lAmEnYe

    haaa ... comel tak budak nie ? name die amirah zahrim . kenal die pon mase form1 , then die dah pindah skola . haish , kejap kejap pindah . last last balik kepong jugak budak nie .. HAHA ! sejak kau masuk kelas  5 MAKMUR , kita jadi rapat . kan kan ? muke innocent die nie memang mahal . PENGGODA  ! awww... so sweet lah kan .


    aku rapat dengan die nie pon mase f0rm4 . kitorang je gurlz melayu dalam kelas . kau lah partner ponteng aku ! name budak nie aiman amalina . suka gosip kan die dengan cikgu cikgu DIN . lagy lagy cikgu nasir haha : D .. minah nie boleh tahan masuk air jugak . suka sangat GELAK !

    nie pulak kawan aku since skola rendah . name galmour die emma a.k.a emma comel .HAHA .. suka kawan dengan die nie . kalau rase sedih , die boleh buat kita rase nak gelak je tiap2 hary tau . even kadang2 mulut die nie agak laser sikit tapi aku tak pernah amik haty pon . betol tak emma ? die nie memang berani . berani buli cikgu A dan N . :)
    THANKS FOR READING :)

    blogging

    hari ni aku tergerak haty tiba2 je nak buat blog . aku tengok ramai kawan aku yang buat blog . macam best je . hahaha . so aku pon nak buat lah jugak . semak samun nye aku ni .aku kisah ape kan . lantak lah . aku tak kacau korang pon . eh , korang korang !! jangan lupe follow aku ye . nanty aku belanje korang sume makan angin . HAHA ! blog aku nie burok sikit . tak macam korang punye . ngee~~
    THANKS FOR READING :)