01/03/11 | Dinie Niniey :)

i heart ELMO


suka ELMO sangat sangat .
COMEL macam aku ... HAHA ! *PERASAN*

THANKS FOR READING :)

ada apa pada NAMA ..


dinie amni binti mahamud

nampak tak nama kat atas tu ? haa , tu lah nama sebenar aku < NINIEY > . sedap ke nama aku nie ? ofcoz lah kan , penat  mak bapak aku cari nama tuk aku . HEHE . ada apa pada nama aku nie ?? nak tahu , pakat mai baca ramai2 naa .....

D > pendiam , bercakap bila perlu , sopan ( yeke ? aku nie dah lah BRUTAL ) , berdisiplin , kuat kerja
 > suka pendam perasaan/masalah , mudah rasa curiga/cemburu , suka nangis (HAHA!)
N > baik hati (ofcoz lah kan) , rapi pakaian , suka tolong orang (tapi orang tak nak tolong aku pon) , mudah sedih , kurang percaya diri
I > [ sila rujuk statement di atas ]
E > pandai (result tak TOP mana pon) , periang bila hati senang (sengal,giler,lawak,otak masuk air) , suka diam diri bila gundah atau buat orang lain terluka .

A > ramah (dengan orang yg rapat SAHAJA) , murah senyuman (SEDEKAH) , pandai sesuaikan diri dalam pergaulan dan cerdas
M > mudah rasa hati (kena marah sikit pon dah touching) , mudah keluarkan kata2 pedas bila marah tapi mudah reda ( TEPAT sekali ! suka cakap F*** , B*** , mcm2 ada . HAHA !)
N > [ ingat aku rajin sangat ke nak tulis banyak2 kali ]
I > [ baca kat atas sinun ]

semua kenyataan di atas MEMANG benar , tepat lak tu . sesiapa yang baru nak kenal aku , nie semua character aku . so faham2 lah ye . ngeeee ~


THANKS FOR READING :)

EARTH HOUR 2011


26 MARCH 2011 , Saturday
8:30-9.30 pm
60 minutes ONLY !
please open your kind heart and support this campaign .
turn off the lights and any electrical appliances .

have a sweet memory in DARK . can we live without lights , TV ??

HAHA !

WE CAN SAVE THE WORLD :)

THANKS FOR READING :)

SUKA result aku neh =,=

tak sia - sia aku belajar selama nie . mase tingkatan 4 aku memang study main-main ! bila masuk tingkatan 5 baru aku serius sikit . tak sangka aku dapat keputusan yang boleh dikatakan membanggakan aku jugak lah . nak tahu aku dapat berapa ? aku dapat 5A , 4B , 1C . tak sehebat korang semua . ape yang C ? BIOLOGY ! hah , subjek yang paling aku suka lah kan . tapi nak buat macam mana , nasi dah jadi bubur . aku redha jela . yang penting aku happy  :)

kepada kawan-kawan aku yang dapat result cemerlang tu , TAHNIAH k . korang memang gempak ! aku bangga ade kawan pandai-pandai macam korang . HAHA :D
THANKS FOR READING :)

sayang

setiap malam aku terbayang-bayang
wajah dirimu yang aku sayang-sayang
hanya padamu tempat aku mengadu
tapi kau meninggalkan aku
tergamak kau buat aku begini
sedang kau tahu ku amat menyintai
apakah ini salah silap diriku
ooo, sayangku .
hati ini bagai ditusuk duri
air mataku berlinangan di pipi
pabila terimbas kembali
kenangan indah di waktu kala ..

THANKS FOR READING :)

love him !!! ngeeeee ;)



zahiril adzim ! i love you lah .. dengar tak ?? HEHE

kachak kot mamat nie . sebab tu aku minat kat die . ngeee  . tak de lah . aku suka kot tengok die nie berlakon . best ! suka gilak tauk .

aku cume nak bagitahu yang aku minat giler kat die nie .. tu je .. :D

THANKS FOR READING :)

jom join FACEBLOG :D

hello bloggers ! aku nk story sikit pasal  FACEBLOG . ade orang cakap faceblog lagi laju kot daripada facebook . woww !! thats awesome . HAHA ! so aku pon nak join sekali ar . (semua benda aku nak join) HAHA !

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


korang pon jangan lupa join jugak tau . join jangan tak join . HAHA :D

THANKS FOR READING :)

grr !!



BACK OFF FUCKER !!



KAU BOLEH BERAMBUS TAK ?? 

THANKS FOR READING :)

i want it !!! :D


aku nak fixie macam dalam pic nih .. HUHU . entah sejak bila aku minat kat benda neh . nak fixie !! nak jugak . mama , abah , adek adek . belikan nie untuk akak bolehh ??? *buad muka welfare macam mintak kaki* : D . HAHA . gedik sial aku nie . tak kisah lah , yang penting aku nak jugak .

hah ! ade budak neh tanye aku nak hadiah ape if result spm aku gempak . so , mr A . saye nak fixie bolehh ?? kalau aku dapat 11A , kau kena belikan . tau ! *padahal aku amik 10 je*

kalau ade sape sape belikan nie tuk aku , memang sayang kau lebih ar . HAHA
THANKS FOR READING :)

malam yang paling SENGAL -___-

namapak title kat atas neh ? MALAM ? haa , jangan fikir benda lain doe . al kisah nye begini . aku chat dgn dua ekor nyet neh . aku pakat dgn sekor tuh 'A' (bukan name sebenar) nak pakai same default pic kat fb , then yang lagi sekor tuh 'Z' (bukan name sebenar)  jeles pulak . HAHA . pasto Z pakai pic aku as die punye default . bikin malu kaum je lah kau nie .. *bak kata A* . A semakin panas dan berang . die nak balas balik kat aku dengan Z . aku tak tahu nak sokong sape . A ke Z ? masing masing suruh aku buad yang same . HAHA . lantak ah kan . adek aku lagi penting KODD .. aku dengan Z dah ready nak berperang dengan A . tak sabar ouh . HAHA . so now , default pic aku adalah pic Z . aku dah bertukar jantina dengan die . jangan terkejut . cheers (^ ^ )V

nie default pic aku yang same dengan A . comel tak ?? HAHA
eh , A !! nanti kita pakat pakai default pic sama sama nak ? sayang kau lah kawan . ngeee
THANKS FOR READING :)

WARNA bongkar watak

kita mesti ade suka kan sesuatu warna . betol tak ? aku pon ade suka kan beberape warna . aku suka warna merah , hitam , putih , pink !! petang tadi aku bace satu majalah nie , then aku baca lah pasal tajuk ni . ' warna bongkar watak ' . warna warna ni semua mengambarkan watak seseorang . MENARIK kan ?? so aku pon nak share lah jugak dengan korang .. ^^

warna merah - kamu sangat berwibawa dan juga sangat senang melindungi orang yang lemah . walau sering kali bergaul dan bercanda tapi kamu mampu menahan diri . banyak orang mengatakan cinta , tapi kamu selalu berfikir dan berfikir lagi . kamu termasuk dalam golongan yang sukar untuk jatuh cinta .

warna hitam - kamu merupakan golongan yang sangat lincah dalam hal-hal tertentu saja . jika berada dalam kumpulan yang tidak disukai , maka kamu akan menjadi murung . kamu selalu tampil menarek , rapi , cukup ramai yang berusaha mengejar dan merebut cinta kamu .

warna putih - ramai orang yang mengagumi kamu kerana sifat anggun , sifat idealis ,serta nilai moral kamu yang teramat tinggi . kamu adalah golongan yang tak pernah angkuh , senang menolong sesiapa saja yang memerlukan bantuan kamu .


warna ungu - sifat keperibadian kamu benar-benar luar biasa . selalu optimis dalam menghadapi masa depan dan kamu tidak pernah ragu-ragu . apa yang diikerjakan kamu adalah yang terbaik . kamu pandai dalam mengikuti perkembangan zaman . dalam hal percintaan pula , hanya mereka yang kuat mental saja yang mampu mendekati dan menjadi sahabatmu .

warna hijau - jika kamu memilih hijau , maka kamu adalah golongan yang sangat romantik , menyukai keindahan , menyenangi alam sekitar dengan udara yang sejuk . kamu adalah seorang yang selalu berpegang kepada prinsip . dalam hal bercinta kamu mengidam-idamkan calon teman hidup yang mampu bertoleransi dan dapat dipercayai .

warna biru - kamu biasanya termasuk dalam gologan yang pemurung , tetapi selalu menyenangkan dan selalu bertindak pasif dalam segala hal . selalu mengharapkan kedamaian dan ketenangan . kamu memiliki kesulitan dalam pergaulan . begitu juga dalam bercinta kerana kamu sering menyembunyikan perasaan .

warna kuning - kamu memiliki sikap optimis . kamu adalah jenis yang periang dan senang bergaul , tidak memiliki penampilan yang sukar untuk didekati . sifat tolong-menolong selalu ada dalam diri kamu , kerana menolong merupakan suatu kewajiban mutlak bagi kamu . kamu adalah orang yang tidak pernah merendahkan sesiapa pun , walaupun seseorang itu agak lembap .

rase rase nye , ade tak ciri ciri ni semua kat korang based on korang punye fav colour lah .. aku rase aku punye ade kot , same sikit . SIKIT je . HAHA : D
THANKS FOR READING :)

rEsulT sPm ^.^

pejam celik pejam celik , now dah masok bulan 3 . rase macam kejap je masa berlalu . haa , tak lama lagi result SPM pon nak keluar . habis lah kepada semua SPM victim . sedia atau tidak , bolos saja pintu sekolah nanty ! HAHA ! maybe minggu depan kot result keluar . agak cuak + takod + gabra dan macam macam lagy lah . tak dapat nak di ungkapkan . tapi aku buad relax jek . buad ape nak fikir pasal tuh semua . ' lambad ' lagy . percaye tak yang aku sendiri dah lame tak tengok kalender ? punye lah semangat kan . ape nak jadi dengan kau nie . tak amik tahu langsung tentang isu semasa . especially tentang result SPM neh . orang lain yang tak amik SPM pulak lebih lebih . cuak mengalahkan kita yg amik SPM . hahahaha :D . mama ! mama tak payah la risau sangat k . akak okeyy . kalau mama berdebar debar , akak lagy lah macam nak gugur jantung neh . *dahsyat tak ayat aku* . mama tolong doakan akak yang terbaik okey . harap harap aku boleh dapat keputusan cemerlang n boleh bangge kan my parents . untuk korang pon sape sape yang amik SPM last year , aku wish korang good luck ! chaiyok chaiyok ! :)
THANKS FOR READING :)

hApPy birthdAy budAk :D



kachak tak budak neh ?? HAHA !! dah besar panjang pon kau ye budak ! sory dek , lambad post . birthday kau 1hb 3 kan . tapi hari nie dah masuk 2hb . kau tahu jela , akak nie kan bzy . HAHA . hari demi hari , tahun demi tahun . kamu makin tua DYAN ! hope kau happy always and please don't create any problem anymore . even kau ade saketkan aty aku , tapi aku tetap sayang kau adek . *keikhlasan ragu2* . tahun depan SPM kan ? so study lah betol betol . jangan ingat this year kau punye honey moon year ! tak ade makne nye . rajin rajin kan tangan tuh buad homework keh ? adek akak nie memang rajin kan . sory lah budak . akak tak ade present nak bagy kat kau . maklum lah duet dah banyak simpan kat bank . rase sayang nak keluarkan . hahahaha . tapi akak akan bagy kau sumthing special . nak tahu ape ? KASIH SAYANG lah .so hargailah aku nie as ur sister okeyy :) .

happy birthday daiyan asyraf . semoge  umur kau panjang and semoge kau semakin 'kachak' ! :)
THANKS FOR READING :)